Duguláselhárítás házilag 3.

Duguláselhárítás, duguláselhárító szakember nélkül

Tiszta lefolyó, bő folyásHa mi magunk szeretnénk a dugulást megszüntetni, fel kell ismernünk mivel állunk szemben, hiszen így lehet igazán hatékonyan elhárítani a dugulást.
A házi duguláselhárítás a lefolyó közelében megtelepedő szerves akadályokkal szemben praktikus.
Nem mindegy, hogy a zsír, a vízkő, a lerakódott tisztítószerek, beesett „izé”, vagy a megsüllyedt csatorna, benőtt gyökér, stb., stb., stb. okozta a dugulást.
(Laikusként ezt elolvasva én már emelném is a telefont, hiszen honnan tudhatnánk?! Viszont duguláselhárító cégünk rendelkezik rengeteg tapasztalattal, kamerával, ezek segítségével rendkívül hatékonyan felmérjük, hol, mitől, miért dugult be, majd a lehető leggyorsabban, költségkímélőbben megszüntetjük a dugulást. Sőt, feltakarítunk magunk után!)
Sajnos nagy valószínűséggel fordulhat elő, hogy ahelyett, hogy a dugulás megszűnne, még nagyobb problémát veszünk a vállunkra…
Ha mégis úgy dönt, hogy saját kezébe veszi a dugulás sorsát, és „duguláselhárít”, alább megtámogatjuk ezt pár tanáccsal.

Ezzel érdemes kezdeni a tiszta átfolyás biztosítását

A legérdemesebb a forró, de nem forrásban lévő vízzel kezdeni. Rengeteg vízzel. A forró (de nem forrásban lévő) víz egyébként nagyon hasznos. Nem csak (a farkast öntözni a mesében) a megelőzés okán, hanem hogy leöblítsük a duguláselhárításhoz használt csodaszereket, nagymama-praktikákat (lásd alább). Mondhatni, lehet a duguláselhárítás záróaktusa.

Nagymama-praktikák:

előző bekezdésben leírt fortélyon kívül ilyesféle fortély a szódabikarbóna/sütőpor/só, kontra ecet-páros. (Ha nincs nagy dugulás, valóban segít!) Legalább félpohárnyi az előbbiek egyikéből, rá jó erős ecet (sok ecet!), majd, ha kiforrta magát, jöhet a forró (de nem forrásban lévő) víz!
Csak óvatosan! Ha a környék összes szódabikarbónája, ecete, stb. elfogyott, kérem, hívjon bennünket! Nem, nem azért, hogy pótoljuk a szódabikarbónát, ecetet!

A kóla nem mese! Viszont az a része, mely a foszforsavat állítja be a dugulás megszüntetésének okaként, no, az a rege. A szénsav az, illetve az azzal reakcióba lépő anyag, pl. a szódabikarbóna, mely segíthet. Kis, apró eltömődéseknél…
A környezetre barátságtalanabb duguláselhárító vegyszerek, lefolyótisztító szereknek se vége, se hossza, felsorolni lehetetlenség, és felesleges. Pénztárcánktól, eladóktól és kreativitásunktól függ, melyikkel próbálkozunk.
Ezek lehetnek savas, illetve lúgos bázisúak. A lényeg: használatuk során ezek lépnek reakcióba a lefolyóban beálló, összetorlódott szerves anyagcsomóval (magyarán: a dugulással).
Említeném a trisót, a boraxot, a vízkőoldót és a sósavat, melyek produktívan segíthetnek a dugulást elhárítani, de éppen ilyen hatékony környezetkárosítók, és számunkra is ártalmasak lehetnek – bánjunk velünk szó szerint kesztyűs kézzel!

Kiemelném: a hypó, a vízkőoldó és vagy a sósav együttes használata ÉLETVESZÉLYES!!!
REAKCIÓJUKBÓL KLÓRGÁZ SZABADUL FEL. A KLÓRGÁZ KIS MENNYISÉGBEN IS SÚLYOS SZÖVETRONCSOLÁST OKOZHAT A NYÁLKAHÁRTYÁN, TÜDŐBEN. A BELÉLEGZETT KLÓR TÜDŐVIZENYŐT OKOZ, AMELY GÁTOLJA  A SZABAD LÉGCSERÉT.

Folytatjuk!
Előzmény: Duguláselhárítás 2.

A témában egyszer régen…: Tanácsok, tippek-trükkök a házi duguláselhárításban

Duguláselhárítás árak

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük