Duguláselhárítás házilag 4.

A jó öreg mechanika: pumpa, zuhanycső, szívás

wc-pumpaKezdjük a legolcsóbb, leggyorsabb megoldással, a pumpálással!
A túlfolyót fedjük le! A pumpa pontosan illeszkedjen a lefolyó szájára, engedjünk vizet, annyit, amennyi legalább a pumpa fejét elfedi!
Ha nincs kéznél pumpa, beválhat egy nagyobb pillepalack is. Tömjük el a lefolyónyílást a palack szája körül (vákuum!), hirtelen nyomjuk össze a palackot.
Nyomást vízzel is kifejthetünk: (hermetikus elzárás – vákuum) slag, zuhanycső a lefolyónyílásra…
A szívásra is alkalmas takarítógép duguláselhárításhoz szintén jó ötlet lehet! A hermetikus elzárás itt is alapfeltétel. A módszer beválhat, ha nincs nagyobb, komolyabb dugulás.

Ki a szifonnal!

Mármint szereljük ki a szifont, és tisztítsuk meg! Ha a szifon elaggott, ne sajnáljuk kidobni! Vegyünk újat! Az új szifonok sokkal egyszerűbben kezelhetőek, szerelhetőek.
A dugulások zöme a mosogató lefolyócsövében születik, lassan, alattomosan. Ha szerencsénk van, itt a dugulás forrása, így gyorsan és olcsón megszabadulhatunk tőle.
Kivéve, ha nem felejtünk ki összeszereléskor egyetlen tömítést sem (és nem teszünk vissza „roggyantat”), ha nem tekerjük el a menetet, ha szerelés előtt teszünk a szifon alá valami alkalmatosságot, amibe belefolyik a szennyvíz, ha bírjuk azt a nyúlós, gusztustalan trutyit, amit el kell távolítanunk…
Ha ezek közül egy hibádzik, már bukott az otthoni, gyors, sikeres biznisz, de sebaj, mert: igen, bizony, telefon, profi duguláselhárítás, azaz mi.

Csőgörény tekerés

Tekerhet is! Ezúttal a kerékpár marad a helyén, csőgörényt, azaz kézi csatornatisztítót fogunk tekerni. (Kivéve, ha a duguláselhárítást ránk bízza, mert ha igen, lesz ideje a biciklire is.)
Nem fog tetszeni, de az a „kínai occsó” valószínűleg nem fog beválni… Ha gyakran dugulunk, és szeretünk mi magunk dugulást elhárítani, akkor érdemes beinvesztálni egy minimum 8mm-es görénybe. A legjobb, ha dobba szerelt csőgörényt veszünk. Ezzel sem lesz „fáklyásmenet”, de egy egyszerűbb dugulást meg tudunk vele szüntetni. Viszont… viszont ha beleadunk apait-anyait, lehet, a csövünk bánja.
Az is előfordulhat, hogy a dugulást még jobban betömörítjük, beljebb nyomjuk…
Az eszközt befelé az óramutató járásával megegyezően, kifelé ellentétesen forgassuk.

Talán mégis jobban jár duguláselhárító szakemberrel!

Ha belefáradt a duguláselhárításba, hívjon duguláselhárító szakembert!
Ha bennünket hív, számíthat:

  • Kedvező duguláselhárítás árakra
  • Duguláselhárítási gyorsszolgálatra NON-STOP, kedvező áron, modern műszerek és professzionális géppark segítségével
  • Teljes körű csatornarendszer kiépítésére, tervezéstől az átadásig, az összes ügyintézéssel és modern gépparkkal, amelyekkel nincs megoldhatatlan feladat
  • Kültéri és beltéri csatornatisztításra
  • A duguláselhárítási terület tiszta átadására
  • Garanciára
  • Hozzáértésre, megfelelő technológiára
  • Korrekt hozzáállásra

Keressen bennünket, ha duguláselhárításra van szüksége (WC, mosogató, fürdőszobai lefolyó stb.), vagy elöntötte a pincéjét az esővíz, vagy csőtörés történt. Ilyen esetekben cselekedjen minél előbb! Hívjon bármikor, szolgáltatásunk 0-24 órás, hétvégén is!

***

Előzmény: Duguláselhárítás házilag 3.

A témában egyszer régen…: Tanácsok, tippek-trükkök a házi duguláselhárításban

Duguláselhárítás árak

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük