Duguláselhárítás Nagytétényben – és a meggyes piskóta

Érd és Budapest XII. kerület

Mivel jó ideje Érden élek, ezért leginkább Érden és közelebbi-távolabbi vonzáskörzetében végzem duguláselhárító tevékenységemet. A szívem és a gépparkom egy része azonban mindig Budapest XXII. kerületért fog dobogni.

Duguláselhárítás: rohamkocsi

Nincsen ebben semmi titok, ott nőttem fel a „grundon”, igazi panellakóként. Amikor Budafok, Budatétény, Nagytétény polgára duguláselhárítás miatt keres, mindig külön örömmel ülök a szervizes gépkocsiba, hiszen így viszontláthatom a régi lakóhelyemet.

Lehet, hogy a duguláselhárítás iránti érdeklődést, indíttatást is innen hoztam, igaz, közvetve. Ennek oka pedig a meggyes piskóta.
Hogy mi köze van a kettőnek egymáshoz?
Elmesélem.
Nézzék el nekem, hogy ezúttal nem a házi duguláselhárítás, a csatornakamerázás vagy csatornazsírtalanítás lesz a téma.

A szomszéd néni eldugult lefolyója

Sosem felejtem el, amikor kiskölyökként többször ébredtem éjjel arra, hogy az idős szomszéd néni pánikba esve dörömböl az ajtón, hogy ugyan, segítsünk már, mert úszik a fekália a lakásban. Mi, ápolva a jószomszédi kapcsolatokat, persze azon melegében, pizsamában (ki miben) rohantunk. (A gondnokok jöttek-mentek, tisztelet a kivételnek, nem lehetett igazán számítani rájuk…)

Engem hét lóval sem lehetett volna visszatartani, naná! Milyen izgalmas már! Legalábbis gyerekként még az volt, amikor az eldugult WC tartalma visszaáradt. Később, amikor ez nálunk is előfordult, már nem volt annyira izgalmas…

Országomat egy gyors duguláselhárításért! A duguláselhárítás lélektana.

Szóval rohantunk, hívtuk a nagytétényi duguláselhárító szakembert (a néni nem volt nagy barátja az akkor még idősek számára tabu mobiltelefonnak), aki vagy NON-STOP végezte a duguláselhárítást, vagy sem. Ha szerencsénk volt, gyorsan kiérkezett. Ha nem, addig tartottuk a frontot lelki és fizikai téren is. Segítettünk feltakarítani, rám a beszélgetést hagyták a nénivel. Már akkor is szót értettem szinte bárkivel, így a néni gyorsan megnyugodott.

Akkor tanultam meg, hogy az ügyfelek számára az egyik legelső és legfontosabb, amit duguláselhárítóként nyújthatunk, a megnyugtatás, a megértő figyelem, és a korrekt tájékoztatás. Éppen ilyen fontos, hogy minél előbb és minél pontosabban megmondjuk, mennyibe kerül az adott dugulás megszüntetése, hiszen sok ember számára egy váratlan, kisebb kiadás is hihetetlen anyagi teher lehet.

Külső mosógép szifon dugulásának megszüntetése

Sajnos a szomszéd néni már nem él, de még mindig érzem a meggyes süti és a házi szörp ízét, amit a támogatásért kaptunk tőle hálából. És éppen olyan felejthetetlen a Hajdu mosógép keverőtárcsájának pörgése, amit imádtam nézni. Közel-távol senkinek nem volt Nagytétényben… Ha átmentem, mindig megengedte, hogy beindítsam, leállítsam, beindítsam… Az a pöpec motorhang… Az a szemmel követhetetlen forgás…

Erről jut eszembe! Hajdú mosógép javítását nem, de külső mosógép szifon dugulásának megszüntetésében is segíthetünk!
***
Mosógép és más háztartási gépek javításához Székesfehérváron és környékén tudunk egy nagyszerű vállalkozást:
> Háztartásigép szerelő Székesfehérvár

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük