WC dugulások – a karbantartástól a duguláselhárításig

Budapest: a WC dugulások kétmillió ember gondjai lehetnek

Megszűntetve a WC dugulások
WC eredeti állapotban duguláselhárítás után

Nem, nem áll szándékunkban a budapesti WC gócokat kiemelten kezelni, hiszen az eltömődés nem válogat illemhely és illemhely közt. Illetve „válogat”, de az nem a településen múlik, hanem azon, hogyan bánunk a “klotyóval”. Bár a kétmilliós szám azért feltételez egy írdatlan nagy mennyiségű használatot.

A WC pátyolgatására semmi szükség, viszont érdemes a WC csészét éppen úgy karbantartani, mint például a konyhai lefolyót. Ha a toalett eltömődött, akkor amolyan kulcslyuksebészetre fanyalodunk.
Higgyük el, azokat a dugulásokat, melyeket kagylón keresztül nem tudunk megoldani, azt a kagyló eltávolítása után sem visszük sikerre. Mindenképpen szükség lesz duguláselhárító szakember segítségére.

Ha budapesti a dugulás, akkor logikus, hogy budapesti vagy környékbeli duguláselhárító mestert keresünk. Ha vidéken élünk, akkor nézzünk vidéki duguláselhárítási szolgáltató után. Természetesen, ha a fővárosi agglomerációban, vagy Budapest elérhető közelségében vagy autópályán gyorsan elérhető településen van szükség góceltávolításra, akkor is érdemes budapesti duguláselhárító után kutatni.

Ha dugulás van és azonnali duguláselhárítás szükséges, hívjon:
+36 20 375 0531
Budapesten kiszállási díj nélkül, a lehető legalacsonyabb áron, 5.500 Ft-tól.

A WC karbantartása

Fontos, hogy a mellékhelyiség ékkövét, a WC csészét, ülőkét gyakran tisztítsuk, fertőtlenítsük. Nem csak azért, mert ritka gusztustalan látvány, amikor a fajansz ki sem látszik a matéria alól, hanem higiéniailag is kifogásolható.

A vízkő eltávolítása szintén nagyon fontos, hiszen viszonylag gyorsan úgy beszűkítheti a keresztmetszetet, hogy azon nem hogy a fekália, hanem a víz sem folyik el. A vízkő azért sem szerencsés, mert sokkal jobban megtelepednek a felszínén a kórokozók, mint a sima fajanszon.

WC dugulás ezerszer lerágott csont. És ha már csont, rögtön felhívnám a figyelmet, hogy a WC-be soha, de soha ne dobjunk csontot! Ha nincs más lehetőségünk megszabadulni a levestől, hígabb ételmaradékoktól, mint a WC-be zuttyantva, előtte szűrjük ki a darabos részeket!

A WC ülőke és az ő bajai

Cseréljük le a törött ülőkét! Nem igazán komfortos, és ritka kellemetlen pillanatokat okozhat, ha odacsípi amit nem kéne, és a tisztítást is nehezíti, ellehetetleníti, ha repedt és/vagy törött.

Ritkán, de még mindig találkozunk fa WC ülőkével. Cseréljük le a fát: a fa nagyon jó anyag, de nem WC ülőkének való! Nem lehet korrektül tisztítani, fertőtleníteni!

WC kilincs

Méltatlanul gyakran feledkezünk meg arról, hogy bizony a WC ajtó és ablak kilincsére is ráfér a domesztoszos lemosás – sőt! Tartsuk észben, amikor takarítjuk, fertőtlenítjük eme méltatlanul semmibe vett, de mégis kiemelten fontos helyiséget!

További bejegyzések a témában: