Csatornázás Cegléden

Csatornázás és duguláselhárítás Cegléden

Cegléd Budapesttől 74 kilométerre délkeleti irányban található. A város a DunaTisza közi vidéken terül el. Jó fekvésének köszönhetően – az ország középső részén fekszik, különböző talajtípusokkal a területén – az ősidők óta folyamatosan lakott területnek számít. Cegléd területére jellemzőek voltak a mocsaras, vizenyős, belvizes részek, valamint a Gerje–patak az ártereivel.

  • Irányítószáma: 2700
  • Körzethívószám: 53
  • Népesség: 38 066 fő (2011. jan. 1.)

A közelmúltban megtörtént az ivóvízhálózat őszi mosatása is, amely a tűzcsapokon keresztül történt és melynek következtében a lakosság ideiglenesen nyomáscsökkenést is tapasztalhatott.

Az elmúlt évtizedben a csatornázás területén több nagyobb beruházás is történt. Ennek a fejlesztési sorozatnak éppen novemberben jelentették be a folytatását, a 3. ütem részletes munkatervét.

Ezzel a beruházással Cegléd belterületének csatornázottsága csaknem teljessé válik. Az építkezés során közel 30 kilométer hosszú csővezeték készül el, amelyből 22 kilométer gravitációs és 9 kilométer nyomott lesz.
A munkák előreláthatólag 2015 februárjáig tartanak, és ekkorra 2000 háztartás csatlakozhat rá a vezetékes szennyvízelvezető rendszerre. A nagy volumenű, közel 2 és fél milliárd Ft összegű fejlesztés költségének 95 %-át az állam viseli.

A beruházás sikeressége a lakosságtól is felelősségteljes együttműködést kíván, ezért az önkormányzat és az építő cég külön figyelmet fordít a részletes tájékoztatásukra. Tájékoztatóikban külön felhívják a polgárok figyelmet az illegális, vagy nem szakszerű csatornahasználat negatív környezeti hatásaira. Emellett hasznos és praktikus tanácsokat is nyújtanak a lakosságnak abban, hogyan tudnak takarékoskodni az ivóvízzel.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük