Csatornakamera alkalmazása a modern duguláselhárításban

Csatornakamera alkalmazása
Csatornakamera

A duguláselhárítás egyik legismertebb diagnosztikai berendezése a csatornakamera

Alkalmazása lehetővé teszi a duguláselhárítást végző szakembernek, hogy a padlóban, falban található szerelési hibákat felfedje, egyben véleményezze az általa tapasztaltakat, ill. felvázolja a megrendelő számára a szóba vehető megoldásokat.

A csatornakamera alkalmazása csak abban az esetben indokolt, ha az érintett lefolyóvezetékben már többször előfordult dugulás, így első lefolyóeltömődés esetében még szükségtelennek tartom a vezeték kamerás ellenőrzését.

Annál inkább indokoltnak vélem a csatornakamerával történő lefolyóvizsgálatot, minél többször alakult ki lefolyódugulás az érintett csatornaszakaszon.

A csatornakamera segítségével felfedhető a szerelés során vétett kivitelezési hiányosság, de a lefolyóvezeték sérülése, hibás csatlakozásai is sem bújhatnak el a duguláselhárítást végző szakember szemei elől, hiszen a csatornakamera pontos képet biztosít a hiba forrásáról.

A csatornakamera lehetőséget biztosít a közvetített kép rögzítéséri is , mely a későbbi elemzések során hasznos lehet.

A lefolyókamerázás megmutatja, hogy milyen távol található a dugulás forrása, emellett az érintett vezetékszakasz hossza is megállapítható.

A csatornakamerázás csak tiszta, kitisztított lefolyóvezeték esetében alkalmazható, hiszen a szennyvízzel feltelt esetleg zsíros, szennyezett lefolyóban lehetetlen a pontos kamerás tájékozódás. Így minden esetben a csatornakamerázást duguláselhárítás előzi meg.

Véleményem szerint a duguláselhárítást végző szakembernek nem csak lefolyótisztítási feladatai vannak, hanem ami az igazán kihívás a duguláselhárítás kapcsán- megállapítani a visszatérő dugulás okát, majd a megrendelővel megbeszélni a lehetséges megoldásokat.

Itt egy egyszerű képletet is felállíthatunk:
Amennyiben a bontási beavatkozás, mely az érintett lefolyóvezeték teljes vagy részleges cseréjével jár, rövid/középtávon megtérül, úgy érdemes belekezdenünk a munkálatba, hiszen így megszakíthatjuk a duguláselhárítással járó időszakonkénti kellemetlenségeket.

Szakmai tudás + modern eszközök

Láthatjuk, hogy modern duguláselhárítás során alkalmazott csatornakamerának mekkora jelentősége van, mivel alkalmazása a hiba forrásának felfedésére irányul.

Ezen felül számos hasznos, a professzionális duguláselhárításban használatos berendezés segíti a lefolyótisztítás területén ténykedő szerelők munkáját, melyekből az elkövetkezendő írásaimban szeretnék betekintést nyújtani a kedves Látogatóknak.

A legmodernebb eszközök jelenléte mellett az azt alkalmazó személye, szakmai tudásszintje a legmeghatározóbb a szolgáltatási színvonal meghatározásában.

Kissé sántító hasonlattal élve – Az elromlott autónk javításánál is lehetőségünk adódik választani a ’sufniban’ történő beavatkozás vagy a szakszervizben és  megfelelő technikai eszközökkel támogatott beavatkozás között.

Természetesen a hasonlat azért sántít, mert nem vehetjük számításon kívül a duguláselhárító vagy autószerelő szakember szakmai felkészültségét, mely alacsonyabb technikai támogatással is elérheti a megrendelő megelégedettségét.

Nyilvánvalóan a szakmai felkészültség és a modern eszközök támogatása nyújtja a legideálisabb párosítást.

Nem kevesebb célt tűztem ki magam elé, mint hogy eleget tegyek az ’ideális párosítás’ által támasztott követelményeknek.

Professzionális duguláselhárítás = https://www.dugulaselharitasbudapesten.com

***

A duguláselhárításról másutt:

Honlap tervezés: duguláselhárítás másképp

Duguláselhárítás