A toalett sem bír el mindent

Toalett dugulás Intim törlőkendő -dugulási ok

Már kezdtem azt gondolni, hogy a duguláselhárításról már nem igen lehet új információval szolgálni, mikor is egymás után kerestek toalett dugulás elhárítására.  A megkeresések mindegyikében vezető szerep jutott  a nedves törlőkendőnek vagy ha úgy tetszik popsitörlőnek, mely a dugulás kialakulásáért hibáztatható.

Sajnos legtöbbször a törlőkendő a toalettben landol, pedig a wc mellett elhelyezett kis szemetes lenne a számára legideálisabb tárolóhely. Nem véletlenül, hiszen a papírral ellentétben, nem bomlik le a csatornarendszerben, ezáltal komoly lefolyódugulásokat tud előidézni. Még a legigényesebben kialakított csatornavezetékek is eldugulnak, ha az intimkendővel rendszeresen terhelik.

Ráadásul ilyenkor a duguláselhárítás is magasabb munkaráfordítást kíván, mivel a törlőkendők eltávolítása csak komoly erőfeszítések árán lehetségesek. Még a magasnyomással végzett duguláselhárítás sem könnyen boldogul az ilyen dugulásokkal, ezért kiemeltem fontos, hogy mellőzzük a popsitörlő használatát, ill. a toalettbe juttatását.

Törlőkendő: ez is a WC-ben landol?Megemlíthetnénk még a betétek és tamponok duguláselhárításban betöltött szerepét is, de erre ugyanazon szabályok érvényesek mint a törlőkendő esetében.

Amennyiben megfelelő mennyiségű öblítéssel és  optimalizált papírhasználat mellett üzemeletetjük lefolyórendszerünket, úgy garantáltan nem kell duguláselhárításra tartalékolnunk a családi büdzséből.

A sokrétegű toalettpapírok használata szintén kockázati tényező a lefolyó életében, ezért a 3 réteget meghaladó papírok kerülendőek. Aranyszabályként megállapíthatjuk, hogy minél hosszabb lefolyóhálózatot működtethetünk, annál nagyobb öblítővíz mennyiség szükségeltetik a problémamentes, duguláselhárításmentes üzemeltetéshez.

***

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük