Kamerás csatornavizsgálat – a legkorszerűbb eszközökkel dolgozunk

Csővizsgáló kamera, kamerás lefolyó vizsgálat:

Csővizsgáló
Csővizsgáló

A csatornavizsgáló kamera segítségével betekintést nyerhetünk a lefolyóvezetékek közvetlen belsejébe, ezáltal felderíthetjük a rendellenes működés okait. Használatával könnyedén megállapítható a kivitelezés során használt lefolyóvezeték mérete, anyaga, felfedi a lejtési hiányosságokat, ill. egyéb kivitelezési hibákat.

A duguláselhárításban nélkülözhetetlen eszköz. Főképp visszatérő dugulások esetén ajánlom a kamerás csatornavizsgálatot, ugyanis kizárólag így tudhatjuk meg, hogy mi az okozza lefolyónk rendellenes m?ködését. Első alkalommal eldugult lefolyók esetén még mellőzhető a kamerás csatornavizsgálat, ugyanis ilyenkor még korai lenne “krónikus lefolyóbetegségre” gondolni.

A csővizsgáló kamera használatával megállapítható, hogy az ismétlődő kiadásokat jelentő dugulásokat a kivitelező személy szakmai hiányossága vagy pedig a használó hanyagsága idézi elő.

Épp ezért a kivitelezők, lakásfelújítást végző vállalkozók retteget műszere. A lefolyóvezetékben talált hibáról a megrendelő igénye szerint lehetőség nyílik fotó ill. videófelvétel rögzítésére is. A kamera láthatóvá teszi számunkra a lefolyóvezetékbe öntött cement és egyéb ragasztóanyag maradványokat, rosszul illesztett pvc illesztéseket, helytelenül választott idomokat, kitüremkedő gumigyűrűket.

Mire jó a csatornavizsgáló kamera?

Kitűnően használható csatornavezetékek benőtt gyökerei diagnosztizálásához, megrepedt csövek felismerésében, elzsírosodott lefolyószakaszok megtalálásában.

A kamerás csatornavizsgálatról röviden: legtöbb esetben egy nemesacélból készült nyomásálló kamerafejbe épített nagy fényerejű diódákkal ellátott zafírüveg optikát(kamerát) juttatunk betolókábel segítségével a vizsgálandó vezetékbe, mely összeköttetésben áll a hozzá illesztett monitorral, biztosítva a folyamatos képet a vezeték belsejéről. A kamera által közvetített nagyfelbontású kép/videó analóg ill. digitális formában is rögzíthető, bár itt eltérés mutatkozhat a különböző gyártók termékei között.

Nagyobb átmérőjű csatornavezetékek vizsgálatára rendszerint önjáró, robotizált kamerát használnak, de ezek használata már a lakossági felhasználás keretein kívül esnek.

Természetesen vállalkozásom mind lakossági, mind pedig ipari megrendelők igényeire felkészült, így a legkisebb átmérőtől a legnagyobb csőátmérőig várom csatornakamerás megrendeléseiket.

***

A címlapról minden fontosat elér:

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük