Konyhai dugulás

Duguláselhárítás éttermekben, vendéglátóhelyeken

Munkám során nagyon sok étterem konyhájában járok dugulásokat elhárítani. Mi lehet ennek az oka?
Ezen helyek csatornarendszere kiemelt módon van terhelve. Rengeteg zsír, ételmaradék, vegyszer kerül bele a vezetékekbe, és ezt bizony nehezen bírja el a rendszer.

Konyhai lefolyó duguláselhárítása
Konyhai lefolyó

Gondoskodni kell a megfelelő zsírfogó rendszerekről, ami megakadályozza, hogy a rendszerbe zsír, és mindenféle erős szennyeződés kerüljön.
Ezeket a zsírfogókat, én a személyes tapasztalatom alapján a mosogatóhoz közvetlenül érdemes beépíteni.
Létezik központi zsírfogó, ami az egész konyha szennyeződését felfogja, ezzel megvédi a központi csatornarendszert a zsírosodástól, illetve dugulástól. Viszont ez nem védi meg a konyha lefolyó rendszerét. Viszont a mosogatók alá beépített zsírfogó, megvédi a konyha saját lefolyóit. Könnyebb elvégezni a karbantartását, tisztítását, mert általában ez könnyedén kiszerelhető, és tisztítható.

Konyhai csatorna dugulása
Csatornadugulás

Míg a központi zsírfogó, egy nagy akna, nem kiszerelhető, vagyis fixen beépített rendszer, ezért duguláselhárítási szempontból nagyon körülményes a karbantartása.
Ezeknek a zsírfogóknak a tartalma veszélyes hulladéknak számít, tehát ennek elszállításáról megfelelően kell gondoskodni.
Ez persze nem azt jelenti, hogy soha többet nem fog dugulás keletkezni a rendszerben, és nem igényel karbantartást. Én azt szoktam javasolni, hogy egy évben egyszer vagy kétszer érdemes a csatornarendszert áttisztítani, karbantartani, mert ha eldugul, az egészen biztos, hogy a lehető legrosszabbkor fog bekövetkezni.

Zsírfogó berendezés
Zsírfogó berendezés – ez tényleg megfogta!

A mellékhelyiség sem mellékes

Mivel egy étterem nem csak konyhából áll hanem mellékhelyiségek is találhatók a vendégek számára, ez sem egy elhanyagolható szempont a megelőzéssel kapcsolatban. Ezeket a vizesblokkokat nagyon sokan használják, és bizony nem midig csak az kerül bele a vécébe ami bele való. Sajnos ez is duguláshoz vezethet. A WC-dugulás ellen nagyon nehéz védekezni, hiszen minden ember máshogy éli az életét és mások az emberi normák.
Egy szó mint száz: rendszeres karbantartással, és odafigyeléssel rengeteg dugulást el lehet kerülni, meg lehet előzni.
Cégünk vállal duguláselhárítást, karbantartást, zsírfogó telepítést, és mindent, ami a csatornájával kapcsolatos.
Bárhol is van ránk szüksége – Érden, Győrben, Tatabányán, Székesfehérváron, Budapesten – hívja a Világi Duguláselhárítást bizalommal!

***

Tippek-trükkök – mit lehet házilag elhárítani: duguláselhárítás

Duguláselhárítás árak

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük