Amikor robban a budi

Nem csalás, nem ámítás, tényleg robbant a budi!
Végre megint találtam egy színes hírt, nem csak mindig a száraz tényekkel kell az olvasót untatnom, mint például a házi duguláselhárítás, magasnyomású csőmosó, vízszivattyúzás, a dugulás különféle „természete” és okai, illetve annak megszüntetése.

A téma nem csak a kinti pottyantós WC miatt vonható párhuzamba a duguláselhárítás blogjával, hanem azért is, mert tanúi lehetünk egy WC-karbantartásnak, dugulásmegelőzés céljából.
Sőt! A budirobbanásról eszembe jutott egy korábbi cikkünk, melyről szintén szót fogok ejteni – de ne rohanjunk a slozirobbanások elejébe!

A színész esete a robbanó fekáliával

Egy online magazinoldalon bukkantam rá Szappanos Tibi kálváriájára.
Pár mondatban összefoglalva nem történt más, mint hogy az RTL Klub sorozatában, a Drága örökösökben az egyik főszereplő, Lengyel Ferenc, azaz Tibi beleszaladt a WC sósavazásába. Mivel éppen ráérett a szapora, nem volt mit tenni, kénytelen volt a kerti budit használni. (A kerti budi legalább nem dugul el, probléma esetén szerencsére oda még sosem hívtak bennünket duguláselhárítás miatt.)

Ne pörgessük át a videót, ugyanis az a merev testtartás és arckifejezés, amit hősünk vág a retyi felé menet, simán elhiteti velünk, hogy valóban szorít a szükség.
Külön felhívnám a figyelmet az udvari budi szív alakú „szagelszívóján” át nyomon követhető, mindent eláruló arcjátékra. 1.45-nél aztán jön a csúcspont, majd Tibi reális és velős meglátása.
Hogy ki volt a „vicces” kedvű merénylő, azt a sorozatot követők biztosan tudják. Sajnos mi, amikor a film megy vagy éppen dugulást megyünk elhárítani, vagy a vízszivattyút élesítjük, esetleg a csőgörényt izzítjuk… De sebaj, látunk mi e nélkül is elég sz…t, akarom mondani bajbajutott ügyfelet.

Ha már robbanó WC…

A robbanó WC lehetséges története egészen lázba hozott, ezért nekiláttam kutakodni. A városi legendák oldalán találtam is egy újabb, előzőre rímelő történetet, mely azt kutatja, van-e valóságalapja annak a horrorisztikus történetnek, melyben egy benzin áztatta WC papír robbant be a trónoló illető alatt. A történet többféle verzióban támad fel időnként, sőt, valaki már „magyarosította” is.

Ezek persze csak fantazmagóriák, ám 2004-ben valóban történt ilyen eset, méghozzá Virginiában. Ott egy Toi Toi (manapság nálunk már YOO néven futnak) kabin robbant fel, ugyanis a kabinban székelő férfi rágyújtott, és a mobil WC alatti éppen egy sérült gázvezeték szivárgott…
Kutattam kicsit, hogy ez valóban megtörtént-e, de hitelt érdemlő infóra nem bukkantam, ráadásul ismét csörgött a telefon, ezúttal egy székesfehérvári duguláselhárítás volt a feladat.

Azonban tudunk valóban felrobbant árnyékszékekről, melyet a bevezetőben említettem, de ha hiszik, ha nem, megint csörgött a telefon: ilyen a duguláselhárító szakember élete…

***

Korábban a WC-ről: WC

Részletesebben:

Koronavírus és duguláselhárítás
Ha visszaköszön a WC tartalma
Tipikus WC dugulás okok, tünetek
A WC tartály dugulása
Még egyszer a darálós WC-ről
Toalett: duguláselhárítás házilag

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük