Duguláselhárító világbajnokság Budapesten!

Hétfő délelőtt veszi kezdetét az immáron 34. alkalommal megrendezett Duguláselhárító Világbajnokság.
Az első napon WC eltüntetésben mérik össze erejüket a 145 országból érkezett díszes versenyzőgárda tagjai.
Ebben a versenyszámban egy elhasznált toalett csészétől kell megszabadulniuk a versenyzőknek a lehető legextrémebb módon. Plusz pontokat lehet szerezni pl. természetvédelmi területen való elhelyezésért, természetkárosításért, tömegközlekedési eszközön felejtésért vagy akár megtévesztéssel is élhetnek az induló versenyzők.
Tavalyi győztesünk (Nagy Barna) 17. századi Csing-dinasztiabeli kínai porcelánvázaként értékesítette a rábízott toalettet Stojka Gusztáv műkereskedőnek, miután kék cd író filcével elhelyezte a műtárgyon a megfelelő motívumokat. A 23 tagú zsűri külön értékelte a kimagaslóan magas értékesítési árat (34.000 €), ami egyben a győzelmet is jelentette Barna számára. Ezzel a teljesítménnyel megelőzte az esélyesebbnek tartott, szintén magyar színekben versenyző Rothenberger Kázmért. Érdekességként megemlíteném, hogy versenyzői pályafutásukat mindketten a 23-as Állami Építőipari Vállalat csőgörény-team csapatában kezdték meg Patkány Laci bácsi szakmai irányítása alatt.
Kázmér az eredményhirdetést követően panaszt emelt a versenybíráknál, ugyanis a Christie’s aukciósház végül 45600 €-ért értékesítette a rábízott versenytárgyat. Kazi méltánytalannak és igazságtalannak tartja a versenybírák döntését, ugyanis teljesítménye jócskán felülmúlta Barna produkcióját.
Barna az ügy kapcsán annyit mondott:
” Kazi ellopta az ötletem! Megdolgoztam a klotyóval! Jobb vagyok és kész! Vegye tudomásul, hogy vesztett! Én vagyok az új bajnok!”

Összefoglalva: Rendkívül sikeresnek értékelhetjük a bajnokságon induló versenyzőink teljesítményét. Az első 10 helyezett között kizárólag magyar versenyzők találhatóak, majd litván, moldáv, orosz, lengyel, román, albán, grúz versenyzők kerültek fel az eredményes versenyzők tabellájára. Az első 100 helyezett között nyugat-európai név idén sem szerepelt.
A tavaly 89. helyet elérő német Stephan Rems is csak a 106. helyet szerezte meg annak ellenére, hogy magyar edzőjével, Rombol Józseffel a magyar fővárosban készült fel a bajnokságra. Stephan interjújában panaszkodott, hogy a zsűri alulértékelte teljesítményét, pedig a libegőről ledobott toalett csésze igen komoly szakmai felkészültséget kíván meg. Szerinte a zsűri figyelmen kívül hagyta, hogy a verseny idején csúcsforgalomban és tömegközlekedési eszközzel juttatta el a céltárgyat a végfelhasználás helyére. A német versenyző fontolgatja, hogy panasz tesz az Olimpiai Bizottságnál.

5 Replies to “Duguláselhárító világbajnokság Budapesten!”

 1. avatar

  Azon túl, hogy jót derültem, el is képzeltem, amint az első három helyezett feláll egy-egy WC-csészére, a középső volna a legmagasabb és így tovább…
  A nyakba vajon – érme helyett – mi kerülne? Erre ha volna kedves kitérni a tudósító 🙂

 2. avatar

  Gyula az igazán megbízható szakember.Én voltam már nagy bajban,és ő rövid időn belül ott volt,és segített,mégpedig hétvégén. Tudtam hogy rá számíthatok. Semmi pánik,semmi hangos,vagy félreérthető beszéd. Ő a nyugalom,és bölcsesség élő szobra. Azt gondolom igazságtalan az élet,mert ezt a fajtát igazán a nyugat becsüli meg. Mondjuk Bécsben ő nagyon keresett szakember lenne,lehetne. De hála a felső erőknek,ő itthon van,és a miénk… Jövő hónapban teljes bizalommal adom át neki a lakáskulcsomat,és tudom mindent a legnagyobb szakértelemmel,és hozzáértéssel fog elvégezni. Mindenkinek kívánom ismerje meg ŐT!

 3. avatar

  Kedves Éva!

  Köszönöm az elismerő szavakat.
  Kitűnő ötlet!
  Nyugatra!? Bécs!?
  Akkor most meg is keresem az iránytűmet, hogy Bécs helyett nehogy Pécsett találjam magam.
  Szóval…. a térképen nyugatra kell keresnem.
  Egyenlőre nem találom.
  Mindegy. Elindulok, majd megszállok Wien városában.
  Onnan indulok keresésére ennek a rejtélyes városnak. Ott majd megbecsülnek.
  Na akkor csomagolok.
  Duguláselhárítógép.
  Forrasztólámpa.
  Pvc csövek, csatornakamera.
  Magasnyomású csatornamosó.
  Azt hiszem mindent bekészítettem.
  Majd el felejtettem!
  A szerencse mágnespatkóm!!!
  Igen, igen. Ezt pedig iderakom az iránytű mellé. Itt jó helye lesz.
  Indulhatunk!
  Wien, Wien..
  Lehet, hogy ország?
  Kérem segítsenek!

 4. avatar

  Kedves Sportrajongók!

  A versenyzők jelenleg a második versenyszámban mérik össze tudásukat, mely nem más mint a duguláselhárítási számlázás.
  A legesélyesebbnek tartott mexikói születésű, de magyar színekben induló Nagy Lajos(Lopez Grande) idén egy 29m2-es 9.kerületi panellakásban végezte el kötelező gyakorlatát. Mosdódugulás fantázianevű produkciójával megszerezte az elérhető legmagasabb pontszámot. A versenybírák külön pontokkal jutalmazták a munkája után hagyott rendetlenséget és az összetört mosdókagyló kreációja is elismerést váltott ki a zsűriből. A valóságban 3méter hosszúságú 32mm-es csővezeték tisztításáért netto 75.000ft-ot számlázott ki Szepes Jolán kisnyugdíjasnak. A győzelmet jelentő számlán 78méter 160mm csővezeték tisztítása szerepelt, melyben jelentős nyugdíjas kedvezményt is biztosított a nyertes. A zsűri elismerően nyilatkozott Lopez ill. Lajos verseny teljesítményéről.
  A zsűri elnöke kérdésünkre elárulta, hogy Lajos győzelmét leginkább az ügyféllel történő durva kommunikációjának ill. a lakás állagának maradandó károsításának köszönheti.
  A duguláselhárítás fix, versenyképes árakon gyakorlattal benevezett versenyzőket a zsűri kizárta a megmérettetésből.
  Hajrá Magyarország, hajrá duguláselhárítás!

 5. avatar

  Kedves Dancs Úr!
  A kínai versenyzőről, Csen Csen-ről Ön megfeledkezett 🙂
  Pedig milyen vidáman viszi Csen Csen úr a honlapokról a saját férc-honlapjára a bekezdéseket. Én már olyat is láttam, hogy pl. az Ön honlapjának teljes nyitólap-szövegét elemelték. Ez ám a sport, ez ám a szakmai becsület! (Honlapcím tőlem kikérhető.) Csen Csen Gáncs diszkfalifikálása ügyében meglehet, érdemes volna a versenybírósághoz fordulnia e jeles világbajnokságon.