Nyomás a víznyomás után

Nem biztos, hogy természetes, ha alacsony a víznyomás

A víznyomás ingadozás jelenségét mindenki ismeri. Alig csordogálnak a csapok, a WC tartály nehezen telik fel, a mosógép nem tudja betölteni a vizet, az átfolyós vízmelegítő lángja nem lobban be… Ha a probléma forrása nem a saját házunk táján keresendő, akkor a vízszolgáltató körmére kell nézni. Szerencsére a víznyomás csökkenése a legtöbb ingatlanban nem fordul elő túl gyakran – másutt is leginkább csúcsidőben, amikor mindenki pancsol, mosogat, mos…

Ha a víznyomás ingadozása folyamatos és ennek tartós, de természetes oka van, érdemes háztartási víznyomásszabályozót beszerelni. Ezzel mind a magas nyomás, mind a nyomásingadozás okozta problémákat, következményeket kiküszöbölhetjük, ráadásul minimalizálhatjuk a vízhálózatban keletkező zajhatásokat.

A víznyomás ingadozása azonban utalhat komoly gondra is, például olyan rejtett csőszivárgásra, csőtörésre, mely nincsen szem előtt. Azon esetekben, amikor szokatlanul és folyamatosan alacsony a víz nyomása és egyéb jelek is csőtörésre utalnak, vegye fel velünk a kapcsolatot. Műszeres csőtörés beméréssel, a csőtörés helyének lokalizálásával pontosan meg tudjuk állapítani a probléma helyét, majd elhárítjuk.

Vízvezetékszerelés vs. duguláselhárítás

Mindkettő profilunkba vág – nem válogatunk. Legyen az vízvezeték, szennyvízlefolyó, szennyvízcsatorna, esőcsatorna, cégünk fő profilján, a duguláselhárításon kívül ezek meghibásodását is teljeskörűen megoldjuk, legyen ez:

 • csatornaépítés, csatornázás – teljeskörű csatornarendszer kiépítése tervezéstől az átadásig, ügyintézéssel is
 • vízszivattyúzás
 • vízvezeték szerelés,
 • műszeres csőtörés vizsgálat
 • kamerás csővizsgálat
 • nyomvonal-megállapítás.

A felsorolás képet ad arról, hogy mint duguláselhárító, és mint vízvezetékszerelő szolgáltató is állunk a vizes, szennyvizes problémák elébe.

Az alacsony víznyomás jelei, okai, tünetei

 • Ha lassabban vagy egyáltalán nem tölti be a vizet a mosógép, mosogatógép, lustán, nem a megszokott sugárral folyik a csapokból a víz, és ezt nem a szűrő eltömődése, vízkövesedése okozta, ne hagyjuk annyiban. Egy rejtett csőtörésnek komoly következményei lehetnek. Ha csak egy csapnál van bökkenő, tisztítsuk meg a szűrőt, távolítsuk el a vízkövet. Ha ettől sem javul a nyomás, gondolnunk kell a kifolyóhoz közeli csőrepedésre.
 • A vízvezetékben feltorlódott szennyeződés is okozhatja a nyomás csökkenését.
 • Természetes a víznyomás csökkenése, ha az csúcsidőben történik (lakossági fogyasztás).
 • Otthon is létezik csúcsidő. Amikor egyszerre több helyen folyik a víz (mosogatógép, mosógép, tus…), nem csoda, ha az egyes vízvételi helyeken csökken a nyomás.
 • Elmozdult szelepek, tömítések is állhatnak a dolog mögött.

Ha visszaesik a víznyomás a rendszerben és ez nem szűnik vagy fokozódik, vagy más csőtörésre utaló jelet észlel, azonnal hívjon bennünket!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük