Ügyes padlószifon dugulások ellen

HL szifon dugulás ellen
HL szifon

Duguláselhárítás szifonon át

A padlóösszefolyó szerepe lefolyórendszerekben különösebb magyarázatot nem igényel, mégis néhány mondatban érdemes róla említést tennem.
Fürdőszobák közepén elhelyezve biztosítják a bűzelzárást, továbbá tisztítási, duguláselhárítási lehetőséget is kínálnak, megkímélve minket a bontási munkálatoktól.
A lefolyótisztítás, a duguláselhárítás a szifonból lehetségessé válik annyi irányba, amennyi ága van a padlószifonnak. Garázsokban, szaunákban, mosókonyhákban szintén ajánlatos az alkalmazásuk, sőt legtöbb esetben alkalmazzák is a gépészeti szerelést végző szakemberek.
A vendéglátó egységek kialakításánál pedig egyenesen kötelező a padlószifonok beépítése.
Rengeteg előnye mellett, szinte egyetlen hátrányaként említhető, hogy a lefolyódugulások alkalmával a feltelő csatornarendszerből, itt jelenik meg a szennyvíz elsőként, hiszen a lefolyórendszer legalsó nyitott pontja az említett padlóösszefolyó szifon.

A HL által gyártott szuezszifonok erre a kedvezőtlen jelenségre kívánnak megoldást nyújtani a speciális kiképzésű padlószifonjaikkal.
Működésük egyszerű, mégis érződik rajtuk, hogy komoly fejlesztés eredményeként kerültek a szerelvényboltok polcaira.
A szifon belsejében egy félbevágott pingponglabdára hasonlító úszó elzárja a túlterhelt lefolyórendszerből kikívánkozó szennyvíz útját, így nem okozva áradást a fürdőszobában vagy beépítési helyén.
Ajánlatos minden új kivitelezésnél elgondolkozni alkalmazásukról, még akkor is, ha kissé költségesebb mint a hagyományos padlószifon beépítése.
Rendeltetésszerű működésük alapfeltétele, hogy időnként a felgyülemlett szennyeződéseket eltávolítsuk belőle, hogy az úszó,  amely az elzárást biztosítja, tökéletesen lezárja a visszaáramló szennyvíz útját.
Természetesen a lefolyó-szerelési hiányosságokat nem orvosolja alkalmazásuk, így a duguláselhárítás nem kerülhető el beépítésükkel, viszont lefolyódugulás esetén a szennyvíz nem okoz károkat otthonunkban, mely igazán nem elhanyagolandó szempont!

***

Tippek-trükkök – mit lehet házilag elhárítani: tippek-trükkök

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük