Világi Duguláselhárítás – így született meg a logónk

A Világi Duguláselhárítás logója
A Világi Duguláselhárítás logója

Természetesen elengedhetetlenül fontos számunkra, hogy ügyfeleink teljes mértékben elégedettek legyenek a Világi Duguláselhárítással. Ez éppen úgy vonatkozik az első kontaktra, mint a duguláselhárítással kapcsolatos különböző feladatok végrehajtására, az utómunkálatokra a későbbi elérhetőségre, garanciára is.

Világi Duguláselhárítás: a logónk a cégérünk

Úgy gondoltuk nagyon fontos, hogy az ügyfelek könnyen be tudjanak bennünket azonosítani. A logónk megszületése előtt gépkocsijainkon és weboldalunkon csak a telefonszámunk (+36 20 375 0531) volt megjelenítve. Márpedig egy telefonszám általában „hideg” infó. Viszont egy jellegzetes, sokatmondó, egyedi logóval gyorsabban megtalálnak és felismernek bennünket, amikor újra profi és korrekt duguláselhárító szakemberre van szükség.

A konkurens budapesti duguláselhárítók cégjelzései

Mivel a grafikus szeretett volna valami kiindulópontot, amiből építkezhet, kénytelen voltam feltúrni a netet. És közben kíváncsi is lettem, vajon a többi fővárosi illetve vidéki duguláselhárító milyen emblémát tűzött a zászlajára.

A legtöbb logón kigyúrt vagy vicces ember – zömében kantáros munkásruhában – különböző, az eltömődés megszüntetéséhez szükséges szerszámok illetve gépek (csőtisztító spirál) körében áll, talpig eufóriában. Ez tök jó, hiszen logikus, hogy egy vérengző pszichopatát megjelenítő szimbólummal maximum az Addams family hívna duguláselhárítót.

Akadtak izgalmasabb jelképek is, de hogy őszinte legyek, két óra múlva egyiket sem tudtam felidézni. Arra jutottam hogy mindenképpen vidám, egyedi, a duguláselhárítást idéző cégjelzés kell, amint nem ember, hanem állat van. Persze rögtön a csőgörény ugrott be, mert szerintem azt a duguláselhárításban abszolúte járatlan ember is ismeri.

A savazás – akarom mondani a szavazás

Bocs a szójátékért, de az előbb fejeztem be a vízkőről és annak megszüntetéséről szóló cikkemet, így óhatatlanul ez ugrott be elsőnek.

Szóval, amikor a grafikus összedobott pár szóba jöhető logót, összehívtam a csapatot, és kikértem a véleményüket. Egy főt kivéve mindenki ugyanarra voksolt, így nem volt vita. A győztes munka ráadásul a gyerekeimnek is nagyon tetszik. Nem csoda, nagyon szimpatikus a szennyvízcsőből előbukkanó, védőszemüveges vidám csőtisztító görény a csőspirálra utaló kunkori farkával. Remélem, minden kedves ügyfelünknek tetszik a logó.

Hívja a csőtisztító görényt!

Illetve ez alatta található telefonszámot 🙂

Egy hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük