A házi szennyvíztisztítás diadala

Csatornacső

Pár évtizede mindennapos látvány volt az utakon a szippantós autó, hiszen a legtöbb kistelepülésen nem volt kiépítve a megfelelő közműcsatorna, így az ingatlantulajdonosok saját maguk „kezelték” a szennyvizet a szennyvízgyűjtő aknában. Természetesen mindenféle tisztítás nélkül.

Ennek eredményeképpen a rosszul, helytelenül szigetelt majd elöregedett emésztőgödrökből a talajba szivárgott a fertőző szennyvíz, mérgezve ezzel a környezetet, a rétegvizeket. Nem beszélve arról, hogy a legtöbb ingatlantulajdonos nemes egyszerűséggel a kertjébe engedte a szennyvíziszapot… Nem ma kezdtem a duguláselhárítás berkeiben tevékenykedni, és gyakran tapasztaltam is ezt…

A körülményeket figyelembe véve mindenféle szempontból a lehető legszerencsésebb megoldás a közműcsatornára történő rácsatlakozás. Környezetkímélő, praktikus és kényelmes.

Mégis léteznek olyan esetek, helyzetek, amikor sokkal szerencsésebb egy saját „szennyvíztisztító telepet” kiépíteni.

Házi szennyvíztisztító

A házi szennyvíztisztítás létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen ott, ahol a helyi szennyvíztisztító telep kapacitása nem elégséges. Ott is óhatatlanul szükség van rá, ahol nagy mennyiségű szennyvíz keletkezik: uszodák, wellness szállodák és más kisközösségek esetében. Itt a víz házon belüli tisztítása, újrahasznosítása kézenfekvő.

A házi szennyvíztisztító akár félmillió főt is kiszolgál, azonban kisebb létszám esetén is remek. Akár egy 4 tagú család számára is kitűnő megoldás, így a településektől távol, ott, ahol nincs kiépítve közmű.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a membrános szennyvíztisztító ivóvíz tisztaságú vizet állít elő!

Korszerű szennyvíztisztító berendezések

A modern házi szennyvíztisztítók megfelelnek a kor követelményeinek, mechanikai szabványoknak. Zajtalanok, minőségi anyagból készülnek, könnyen és gyorsan telepíthetőek. A meglévő és kihasználatlan egykori derítőgödrökbe is helyezhetőek. Ennek híján a föld fölé, részlegesen a földbe illetve a föld alá is kiépíthetőek. A föld alá helyezett alkalmatosságnak megvan az az előnye is, hogy nem igényel speciális szigetelést a fagy ellen.

Rövidebb áramkimaradások esetén sincs különösebb probléma, de hosszabb kimaradás esetén gondoskodni kell az elektromos áramról, mivel a biológiai szennyvíztisztítás aerob emésztőbaktériumainak létfontosságú az oxigén. Márpedig a berendezésbe árammal működő pumpa juttatja be a levegőt.

A duguláselhárítás mellett vállaljuk a házi szennyvízberendezések kiépítését is. Megfelelő gépparkkal rendelkezünk, így nem csak klasszikus duguláselhárítási feladatokat, hanem csatornarendszerek kiépítésében, szennyvíztisztító berendezések telepítésében is rendelkezésre állunk.

Hívjon bennünket, ha:

  • kisebb-nagyobb vízvezeték-szerelői munka,
  • csatornaépítés, csatornatisztítás,
  • kamerás csővizsgálat,
  • vízszivattyúzás (csapadékvíz, csőtörés),
  • vízszivárgás helyének megkeresése,
  • nyomvonal megállapítása

kerül a porondra.
*****
A szennyvíztisztításról, szennyvízről korábban:

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük