Zsírfogó telepítés

Így telepítse a zsírfogót

A megfelelő zsírfogó kiválasztása nem hasraütés-szerűen történik!
Elengedhetetlen a tervezés, és ajánlott a kiválasztott gyártóval történő egyeztetés.
Rossz megoldás az elvártnál kisebb teljesítményű eszközt beépíteni, és ne csodálkozzunk, ha eltömődik, mert nem tisztítottuk rendszeresen: ilyenkor elkerülhetetlen a duguláselhárítás.

A méretezés a kezelendő szennyvízmennyiség maximális mennyiségétől függ, illetve a naponkénti ételadagok számától. (Más jellegű, vagy/és ipari üzemek – például állati termékfeldolgozók – speciálisabb, komplexebb számítási módszert igényelnek.)

Érdemes figyelembe venni, hogy a megcélzott berendezés milyen nehéz, hiszen a nagyobb súly emelheti a szállítási, beszerelési árat. Fontos, hogy ellenálljon a környezeti hatásoknak, jól bírja a fagyot, savak, lúgok támadását. Legyen könnyen tisztítható.

Emlékeztetőül: a zsír a lefolyók, a szennyvízcsatornák, a befogadó vizek egyik legnagyobb mumusa! A befogadó vizek vegyhatását megváltoztatja, veszélybe sodorva a vízi élővilágot.
A csővezetékekre rakódva elszűkíti, betömi a csatorna keresztmetszetét, előbb-utóbb dugulást okoz. Ráadásul a zsír a beton csatornacsövet tönkre is teheti.
A szabadon álló zsírleválasztók használata zöldövezetben, pincékben ajánlott, kiépítésük egyszerűbb, mint a terepszint alá épített szerkentyűk.
A zsírfogó apparátus állhat szögletes, hengeres, ovális alakú részekből, általában polipropilénből, és PVC-ből készülnek, ahogyan a be- és kivezető csonkok is.
A zsírfogóba nem vezethető csapadékvíz, sem talajvíz. Ha jellemzően magas talajvízszinttel kell számolnunk, meg kell előzni a befolyást, illetve rész-, vagy teljes körbebetonozással óvjuk az eszközt.

Szimpla falú berendezés nem építhető ott, ahol a talajvízszint magas. Ilyenkor a dupla falú/fenekű rendszer jelent megoldást.

A dupla falú zsírleválasztók megérik az árukat, hiszen költséghatékonyabbak, könnyebben beépíthetőek.

A kiépítés csak száraz munkagödörben történhet, teljesen sima, vízszintes alapra építve! Fontos, hiszen a későbbi, megterhelt zsírfogó egyenetlen mechanikai terheltség esetén tönkre is mehet!
A meghatározott időközönként történő tisztítást követve, a zsíros, olajos anyagok elszállíttatása speciális környezetvédelmi előírások szerint kell, történjen.

Pest megye duguláselhárítás

Kevés olyan település, intézmény van a megyében, melybe ne jártunk volna dugulás megszüntetés miatt. Forgott már Világi Duguláselhárítás csőgörénye, WOMA berendezése Pest és Fejér megyében, sőt távolabb i:, ÉrdSzékesfehérvár, Dunaújváros, Győr rengetek szennyvíz-vezetékében, csatornájában, hogy újra átjárhatóvá váljanak a nagyobb csővezetékek.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük