A csatorna színei

Színjátszó szennyvíz csatorna

Csatorna cső
Csatornában a csatorna cső

Duguláselhárítóként nem lep meg, hogy a csatornák színe nem egyforma. Nem divatból létezik narancs-barna, világosszürke, sötétszürke, fekete, sőt, kék illetve sárga, vagy akár csíkkal jelölt. Ez utal az anyagára, így tudjuk, hol, hova, milyen célra ideális a használata. Színjátszóval egyelőre nem találkoztam, de ki tudja… A Világi Duguláselhárítás állománya látott már sok érdekes dolgot…
Mivel könnyen megmunkálhatóak, hőre lágyulnak, szerelésükhöz elég akár egy fűrészlap és egy öngyújtó is.
Könnyen megmunkálhatóak, hőre lágyulnak (kivéve, amelyik nem). Letűnt korok emlékeire visszanézve előttem van, hogy a kötéshez elég volt egy fűrészlap és egy öngyújtó is. Persze nem többtízcentis, illetve méter átmérőjű gerincvezetékről beszélek, de egy lágyabb könyökkel ezek is elbírtak.
A bonyolultabb feladathoz jobb, ha szakembert hív!
A műanyagcsövek és idomok csatlakoztatására számtalan kötéstechnika létezik, egy profi szerelőnek nem okoz gondot, melyiket válassza, mert természetesen nem mindegy, milyen csővel, idommal dolgozik, és az sem, mi lesz a rendszer célja. Hogy tokos-gumigyűrűs, ragasztásos, forrasztásos, gyorskötőidomos az ideális? Legyen ez a mester dolga!
Permanens áramlásra vonatkozó mozgásegyenlet
Neeem, dehogy fogom ezzel untatni tisztelt érdeklődőinket! Lapunk általánosságban nyújt információt, illetve tanulságos tapasztalatainkat jegyezzük ide.

Csatorna és szennyvíz-vezeték csere

Viszont nem győzöm hangsúlyozni, ahogyan nem érdemes házilag nekiállni egy komolyabb eltömődés megszüntetéséhez, úgy nem érdemes laikusként kicserélni szennyvíz vezetéket sem, csak úgy, fejest ugorva a cserébe. Ilyen „apróságok”, mint a csatornák statikai méretezése, terhelése, egyéb, fontos befolyásoló tényezőkkel illik, kell számolni a csatornacserénél!
A Világi Duguláselhárításhoz nem csak abban az esetben fordulhat, amikor dugulást kell elhárítani.
Szívesen állunk rendelkezésre csatornaszerelési megbízásokat illetően is. Amennyiben nem szolgáltatási körünkbe vágó megoldást igényel a probléma, akkor is tudunk segíteni: széles kapcsolati körünk okán sok megbízható szakembert ismerünk.

Fő profilunk továbbra is a dugulási bajok elhárítása, de ezen kívül csatornaépítést, csatornatisztítást, ergo: bármit, mely csatornával kapcsolatos. (Kamerás csővizsgálatot, vízszivattyúzást – csapadékvíz szivattyúzást pincéből csőtörés vagy esőzés alkalmával, vízszivárgás helyének keresését, nyomvonal megállapítást.)
A távolság nem akadály, Budapesten a dugulásokhoz két órán belül oda tudunk érni – természetesen nem hagyjuk ott éppen zajló feladatainkat, de olyan nincs, hogy a Világi Duguláselhárítás feladja megoldás nélkül!
Budapesten kívül, a környező települések bajba jutott, eltömődött csatornáival, csőivel, összefolyóival megvert ügyfeleinkhez is egykettőre eljutunk, például Érdre, Százhalombattára. Jászkarajenőre, Vámosmikolára, Tóalmásra valószínűleg két órán túl érünk oda, de ez nem is csoda, hiszen nem varázslók, hanem duguláselhárítók vagyunk.
A távolabbi megyék beállt vezetékei sem maradnak feloldatlanul – itt valószínűleg többet kell várni ránk. (Kivéve, ha éppen arra dolgozunk.) Fejér megyébe, Dunaújvárosba rövid időn belül eljuthatunk, de Vajta, Mány, Bakonycsernye átjárhatatlan csatornái sem maradnak duguláselhárítás nélkül.

***

Kapcsolódó bejegyzések:

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük