Év végi összegzés – budapesti duguláselhárító elmélkedése

duguláselhárítás 2020/2021

Mit mondjak… A 2020-as évben a Világi Duguláselhárítás élete kovid ide vagy oda, nem állt meg. Sőt! A home office-nak köszönhetően talán még többen kerestek meg bennünket Budapest kerületeiből, de ÉrdGyőrSzékesfehérvárTatabánya és Dunaújváros sem maradt duguláselhárító nélkül.

Tavasszal, ha akartunk volna sem élhettünk volna a #maradjotthon felhívással, hiszen a csatorna nem állhat meg, működnie kell, ezen állhat és/vagy bukhat a család, a szolgáltatók, cégek és más közösségek folyamatos működése.

Duguláselhárító repertoár – egy morzsányi részlet

A kisebb illetve nagyobb szennyvízlefolyóval kapcsolatos feladatok ebben az évben sem fogtak ki cégünk szakemberein. Ha csak rajtunk múlott, bontás nélkül távolítottuk el az eldugult lefolyó vezetékében felrakódott gócokat, a keresztmetszetet beszűkítő lerakódásokat. Ott, ahol vésni, ásni, bontani kellett, a lehető legkisebb felfordulással próbáltunk dolgozni, és a lehető legjobban elvégezni a tereprendezést.

Szüntettünk meg eltömődést konyhai lefolyóban, sűrűn dolgozott a csőgörény a fürdőszobai lefolyóban, a WC-csészében, piszoárban is számtalan alkalommal biztosítottuk újra az átjárhatóságot.

  • Tisztítottunk csapadékvíz elvezetőket, ereszcsatornát, mosogatógépet, padlóösszefolyót, családi és társasházak szennyvízrendszerében tettünk rendet. Tarolt a WOMA a strang vezetékben, közműcsatornában.
  • Tömérdek helyen nyomoztuk ki, hol van vízszivárgás, hol fut a csatorna nyomvonala.
  • Ástunk, csatornát cseréltünk, csatornát építettünk, terepet rendeztünk.
  • Sok-sok csatornakamera felvételre támaszkodva terveztük meg a dugulás elhárításának stratégiáját, és
  • a vízszivattyúzás sem maradt el.

Olcsó duguláselhárítás? Az áremelkedés ránk is hatással van…

Az árak rendkívül elszálltak, nem csak a mindennapi használati cikkek tekintetében, hanem minden területen. A budapesti duguláselhárítás ára is változó, hiszen sajnos azoknak az anyagoknak, eszközöknek és az üzemanyagnak is felment az ára, mely ahhoz kell, hogy a munkánkat maradéktalanul, és minőséget nyújtva lássuk el. Ígérjük, hogy továbbra is megfizethető, arányos díjakkal fogunk dolgozni.

A karácsonyi ünnepek alatt a duguláselhárítás ügyelet szívesen fogadja hívását. Bízunk benne, hogy karácsonykor senkinek nem lesz szüksége egyetlen budapesti duguláselhárító cég közreműködésére sem. Ha mégis? Szeretjük a mákos beiglit. 🙂

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük