Magas szőke duguláselhárító felemás cipőben?

Nem tudom, ismerik-e a Magas szőke férfi felemás cipőben című francia filmet. Anno (1972) nagy sikere volt a maximálisan kétbalkezes, abszolúte szerencsétlen flótás – kifejezetten anti-duguláselhárító fazon -helyzetkomikummal telepakolt sztorijának, akit minden baj, baleset elért, és csak valami isteni csodának köszönhető, hogy mindent megúszott. Aztán persze a történet happi enddel végződött.

Nos, ez a való világban nem egészen így történik, tanúk erre a sürgősségi ügyeletek széksorai, betegágyai, és nemkülönben a biztosítók.

Duguláselhárítás, lefolyótisztítás, csatornakamerázás

És ez bizony érintőlegesen kapcsolódik a duguláselhárítás, a lefolyótisztítás, a csatornakamerázás, a vízvezeték nyomvonal feltérképezés témájához! Ugyanis van átfedés: akkor, amikor a házi duguláselhárítás közben baleset éri a kedves ügyfelet. Elcsúszás, vágás, létráról leesés, csatornafedél rácsukása a sisak nélküli kobakra, magasnyomású csatornamosó (WOMA) okozta sérülések…

A szerencse kovácsa a budapesti duguláselhárító

Hálisten a Világi Duguláselhárítás duguláselhárító szakembereire nem jellemző a balszerencse. Igaz, duguláselhárítás közben mindent megteszünk azért, hogy elkerüljük a baleseteket. Beszámoltunk a Kórokozók, csatornázás, duguláselhárítás írásunkban arról is, hogy nem csak a baleseteket, hanem a fertőzéseket is igyekszünk elkerülni.

A kijárási korlátozások hatásai

A koronavírus miatti korlátozások – az esti pangás, a rendezvények szüneteltetése, a home office, a digitális oktatás – csökkentették a közúti balesetek számát és a munkahelyi balszerencse is a mértékéből jócskán veszített.
Este nyolc után szinte kihalt kerületeken hajtunk egy-egy duguláselhárítás miatt át a városon. De Érd, Győr, Székesfehérvár, Tatabánya városokban a duguláselhárítás alkalmával éppen ilyen hatások érnek bennünket.

Viszont a háztartásokban erősen megnövekedett a korábbiakban a baj – és sajnos most, az újabb korlátozó intézkedések hatására – szintén növekedésre kell számítanunk.
Vigyázzunk önmagunkra, vigyázzunk másokra!

***

Fontosak a duguláselhárítás témájában:

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük